Frederikssund: Den charmerende havneby med smuk natur

Udover disse bydele findes der også en række mindre bydele og landsbyer i Frederikssund Kommune. Disse distrikter er ofte præget af en mere landlig karakter.
22. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Frederikssund: Den charmerende havneby med smuk natur

Frederikssund er en by i Nordsjælland med ca. 46.113 indbyggere. Byen ligger ved Roskilde Fjord og er kendt for sin idylliske beliggenhed, sit pulserende kulturliv og sine mange naturoplevelser.

Frederikssund som by 

Historie og kultur

Frederikssund blev grundlagt i 1651 af Frederik 3, og byen har en rig historie helt tilbage til vikingetiden. Byen har været et vigtigt handelscenter og har spillet en central rolle i Danmarks historie.

Frederikssund er også en kulturby med et pulserende kulturliv. Byen har flere museer, teatre og koncertsteder, og der afholdes årligt en række kulturelle begivenheder, herunder Vikingespil, et stort friluftsteater.

Natur

Frederikssund er omgivet af naturskønne omgivelser. Byen ligger ved Roskilde Fjord. Der er gode muligheder for badning, sejlads, fiskeri og vandreture i området.

In addition to Roskilde Fjord, there are also several other nature areas near Frederikssund, including Værebro Ådal, Slangerup Ådal and Frederikssunds Skovene.

Andre egenskaber

Udover ovenstående kendetegn er Frederikssund også en by med et aktivt erhvervsliv. Byen er hjemsted for en række virksomheder.

Frederikssund er også et populært turistmål. Byen har et godt udvalg af overnatningssteder, restauranter og butikker.

Frederikssund er en by med mange kendetegn. Byen er en historisk og kulturelt rig by med en idyllisk beliggenhed ved en sø. Byen er også en by med et aktivt erhvervsliv og et godt udvalg af oplevelser.

Find andelsboliger til salg i Frederikssund

Transportforhold i Frederikssund 

Frederikssund er en by med gode transportforhold. Byen har en central beliggenhed i Nordsjælland, og der er gode forbindelser til både København, Helsingør og resten af ​​landet.

Byen har en station på S-togets linje A, som kører mellem København og Helsingør. Der er også en busterminal, hvorfra der er afgange til mange forskellige destinationer i Nordsjælland.

Frederikssund er også en god cykelby. Der er mange cykelstier i byen, og det er nemt at komme rundt på cykel.

Her er en oversigt over de forskellige transportmuligheder i Frederikssund:

S-tog

S-togslinje A kører mellem København og Helsingør. Der er to afgange i timen i hver retning.

Bus

Der er mange buslinjer i Frederikssund, der kører til forskellige destinationer i Nordsjælland.

Bil

Frederikssund er let at komme til i bil. Byen ligger på E47, som er en vigtig motorvej i Danmark.

Vigtige tal om Frederikssund (2023)

  •       Indbyggertal: Frederikssund har en befolkning på ca46.113 indbyggere.
  •       Areal: Frederikssunds areal er ca. 250,6 km².

Store andelsforeninger i Frederikssund 

Frederikssund Andels Boligforening

Frederikssund Andels Boligforening er en af ​​de største andelsboligforeninger i Frederikssund. Foreningen blev stiftet i 1939 og består i dag af 1.000 boliger fordelt på 17 afdelinger.

Foreningens boliger ligger i hele Frederikssund, både i midtbyen og i de omkringliggende bydele. Boligtyperne varierer og omfatter alt fra 1-værelses lejligheder til 5-værelses familiehuse.

A/B Kildebakken 2

A/B Kildebakken 2 er en mindre andelsboligforening med 25 boliger. Foreningen blev stiftet i 1950 og er beliggende i det centrale Frederikssund.

Foreningens boliger ligger i et fredeligt område med god udsigt. Boligtyperne er varierede og omfatter alt fra 2-værelses lejligheder til 4-værelses familiehuse.

Cooperative housing association Borgmesterparken

Andelsboligforeningen Borgmesterparken er en anden stor andelsboligforening i Frederikssund. Foreningen blev stiftet i 1966 og består i dag af 500 boliger fordelt på 20 afdelinger.

Foreningens boliger er beliggende i det centrale Frederikssund tæt på bymidten og havnen. Boligtyperne varierer og omfatter alt fra 1-værelses lejligheder til 5-værelses familiehuse.

Bydele i Frederikssund 

Frederikssund er en by med mange forskellige bydele med hver sin karakter. Her er en oversigt over de vigtigste bydele i Frederikssund:

Centrum

Bymidten er Frederikssunds historiske centrum og hjerte. Her finder du byens vigtigste institutioner, butikker og attraktioner, herunder Frederikssund Slot, Frederikssund Rådhus, Frederikssund Museum og Frederikssund Havn.

Borgmesterparken

Borgmesterparken er en nyere bydel beliggende tæt på bymidten. Bydelen er præget af sine mange parcelhuse og villaer.

Vinge bydel

Vinge er en ny bydel, der bygges syd for Frederikssund. Bydelen er præget af sine mange grønne områder og fællesfaciliteter.

Slangerupvej

Slangerupvej er en bydel beliggende nord for Frederikssund. Bydelen er præget af sine mange lejlighedsejendomme og rækkehuse.

Østre By

Østre By er en bydel beliggende øst for Frederikssund. Bydelen er præget af sine mange industrivirksomheder og erhvervsområder.

Udover disse bydele findes der også en række mindre bydele og landsbyer i Frederikssund Kommune. Disse distrikter er ofte præget af en mere landlig karakter.

Butikker i Frederikssund 

I Frederikssund er der følgende butikker:

Frederikssund er en by med et godt udvalg af butikker, der dækker en bred vifte af behov. Her er en oversigt over nogle af de vigtigste butikker i byen, opdelt efter centrum eller vej:

Sillebroen

  •   Sportmaster - sportskæde med et bredt udvalg af sportsudstyr.
  •       Flying Tiger Copenhagen- Danskbaseret butikskæde med unikt legetøj, tilbehør og gaveideer.
  •       NORMAL- discountbutik med et bredt udvalg af varer til lave priser.
  •   H&M- H&M er en svensk modebutikskæde, der sælger tøj til mænd, kvinder og børn.
  •       Matas - Matas er en dansk kæde af helse- og skønhedsbutikker, der sælger hudpleje, makeup, hårpleje, vitaminer, mineraler og meget mere.

Ofte stillede spørgsmål