Kolding: Shopping, kultur og natur i perfekt harmoni

Kolding er en by i Sønderjylland, Danmark. Det er den ottende største by i Danmark med en befolkning på over 60.000. Kolding er et vigtigt handels- og industricenter og er også kendt for sit rige kulturliv.
19. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Kolding: Shopping, kultur og natur i perfekt harmoni

Kolding er en by i Sønderjylland, Danmark. Det er den ottende største by i Danmark med en befolkning på over 60.000. Kolding er et vigtigt handels- og industricenter og er også kendt for sit rige kulturliv.

Kolding som by

Nogle af de mest karakteristiske træk ved Kolding er:

Den historiske bymidte. Kolding har en lang og rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Den historiske bykerne er hjemsted for en række historiske bygninger, herunder Koldinghus, Vor Frue Kirke og Kolding Rådhus.

Kolding Fjord. Kolding Fjord er en fjord beliggende nord for Kolding. Fjorden er et populært sted for rekreative aktiviteter, såsom sejlads, fiskeri og svømning.

Kolding Å er en å, der løber gennem Kolding. Åen er et vigtigt vandløb for byens industri og er samtidig et populært sted for friluftsliv.

Kolding Museum. Kolding Museum er et museum, der udstiller Kolding og omegns historie. Museet har en række udstillinger, der dækker alt fra vikingetid til moderne tid.

Koldinghus Festival. Koldinghus Festival er en musikfestival, der afholdes hvert år i august. Festivalen har været afholdt siden 1995 og har tiltrukket nogle af de største navne inden for musikken.

Kolding er en mangfoldig og levende by med noget at byde på for enhver smag.

Find andelsboliger til salg i Kolding

Transportforhold i Kolding

Kolding har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt i byen og til omgivelserne.

Offentlig transport

Kolding har et veludbygget net af offentlig transport, der omfatter busser og tog. Busserne dækker hele byen og omegn, mens togene forbinder Kolding med andre byer i Danmark som Aarhus, Odense og København.

Bil

Kolding har et veludbygget vejnet, der gør det nemt at komme rundt i byen i bil. Der er også en række parkeringsmuligheder i byen, både gratis og betalt.

Cykel

Kolding er en cykelvenlig by med et stort netværk af cykelstier. Cykel er en fantastisk måde at komme rundt i byen på, og det er også en god måde at få noget motion på.

Fodtur

Kolding bymidte er kompakt og overskuelig, så det er også muligt at komme rundt i byen til fods. Det er en god måde at se byens seværdigheder og få en god oplevelse af byens atmosfære.

Vigtige tal om Kolding (2023)

Her er nogle af de vigtigste figurer, der beskriver Kolding:

Befolkning: ca. 62.000 (2023)

Areal: 605 kvm

Gennemsnitsalder: 41,8 år

Arbejdsløshedsprocent: 3,2 % (2022)

Gennemsnitlig indkomst: DKK 403.000 (2022)

Skoleelever: 12.700 (2022)

Børn under 18: 19.600 (2022)

Ældre over 65 år: 23.300 (2022)

Disse tal giver et overblik over Kolding som by. De viser, at Kolding er en by i vækst med en ung og veluddannet befolkning. Byen er et vigtigt centrum for erhvervsliv og uddannelse, og det er også et populært turistmål.

Store andelsselskaber i Kolding

Andelsboligforeningen Koldinghus

Koldinghus er den største andelsforening i Kolding. Foreningen blev stiftet i 1934 og består af ca. 1.200 boliger, fordelt på en række bygninger i Kolding midtby. Boligerne er en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål.

AB Byparken

AB Byparken er et andelsselskab med ca. 400 boliger, beliggende i Kolding Øst. Foreningen er stiftet i 1965 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen er beliggende i et naturskønt område med udsigt over Kolding Fjord.

Bakketops

Bakketoppen er et andelsselskab med ca. 300 boliger, beliggende i Kolding vest. Foreningen er stiftet i 1970 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen er beliggende i et roligt område med god udsigt.

A/B Strandhuse

A/B Strandhuse er et andelsselskab med ca. 200 boliger, beliggende i Kolding syd. Foreningen er stiftet i 1950 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen ligger tæt på Kolding Fjord og byder på gode muligheder for at nyde naturen.

AB Drejens Haveby

AB Drejens Haveby er en andelsforening med ca. 150 boliger, beliggende i Kolding nord. Foreningen blev stiftet i 1945 og består af en blanding af et-, to- og treværelses lejligheder, samt en række erhvervslejemål. Foreningen er beliggende i et roligt område med god udsigt.

ABF Gartnervænget

ABF Gartnervænget er en andelsforening med ca. 100 boliger, beliggende i Kolding Øst. Foreningen blev stiftet i 1950 og består af en blanding af et- og toværelses lejligheder. Foreningen ligger i et naturskønt område med god udsigt.

Disse andelsforeninger tilbyder et bredt udvalg af boliger til forskellige behov og budgetter. De ligger i forskellige dele af Kolding og byder på forskellige udsigter og faciliteter.

Bydele i Kolding

Kolding er opdelt i 5 distrikter:

Byens centrum er Koldings historiske centrum. Her finder du Koldinghus, Vor Frue Kirke, Kolding Rådhus og en række andre historiske bygninger. Byens centrum er også hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Nordbyen er den største bydel i Kolding. Her finder du en række boligområder, skoler, børnehaver, supermarkeder og andre faciliteter. Nordbyen er også hjemsted for Kolding Storcenter.

Sydbyen er en blandet bydel med både boligområder, erhvervsarealer og offentlige faciliteter. Her finder du blandt andet Kolding Sygehus, Kolding Musikskole og Kolding Bibliotek.

Vestbyen er en bydel med en række bolig- og erhvervsområder. Her finder du blandt andet Kolding Havn og Kolding Campus.

Østbyen er en bydel med en række boligområder og grønne områder. Her finder du blandt andet Kolding Golfklub og Kolding Skov.

Udover disse 5 distrikter er der også en række mindre distrikter og sogne i Kolding Kommune. 

Butikker i Kolding

For dem, der ønsker at bo i områder med masser af indkøbsmuligheder, er der en liste over butikker i Kolding her.

Kolding Storcenter

Intersport- Danmarks største sportskæde med et bredt udvalg af sportsudstyr.

Normal- Discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.

Panduro hobby - Hobbybutik med et bredt udvalg af hobbyartikler.

Søstrene Grene - Dansk livsstilskæde med et bredt udvalg af boligtilbehør, brugskunst og gaveartikler.

Centrum

En Hereford Beefstouw - Restaurant med fokus på kvalitetskød fra Hereford-kvæg.

Audionova Hørecenter - Hørecenter med et bredt udvalg af høreapparater og høreværn.

Øl shopping- Shop med håndværksøl fra hele verden.

Bog & idé - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, blade og legetøj.

Bog & bønner - Cafe med et bredt udvalg af bøger og kaffe.

Buddy legetøj - Legetøjsbutik med et bredt udvalg af legetøj til børn i alle aldre.

Føtex - Dansk supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer.

H&M- Svensk modekæde med et bredt udvalg af tøj til hele familien.

Hummel- Dansk sportstøjsmærke med et bredt udvalg af sportstøj og udstyr.

Kaffebaren- Cafe med et bredt udvalg af kaffe og kager.

Koldinghus - Museum med en række udstillinger om Kolding og omegn.

Lidl- Tysk discount supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.

Menu- Dansk supermarkedskæde med et bredt udvalg af dagligvarer.

Nordisk Film Cinemas - Biografkæde med en række biografer i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål