Middelfart: Byen der har det hele

Middelfart er en by på det sydfynske med omkring 16.546 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, sin natur og sin beliggenhed ved Lillebælt.
22. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Middelfart: Byen der har det hele

Middelfart er en by på det sydfynske med omkring 16.546 indbyggere. Byen er kendt for sin historie, sin natur og sin beliggenhed ved Lillebælt.

Middelfart som by

Historie

Middelfart har en lang og rig historie, der går tilbage til vikingetiden. Byen var en vigtig handelsby i middelalderen, og den var også et vigtigt centrum for færgetrafikken over Lillebælt. I 1872 blev Middelfart endestation for Den Fynske Jernbane, hvilket gav byen en ny betydning som transportknudepunkt.

Natur

Middelfart ligger ved Lillebælts kyst, og byen er omgivet af en varieret natur. Her finder du strande, skove og vandløb. Lillebælt er et populært sted for sejlads, fiskeri og andre udendørs aktiviteter.

Beliggenhed

Middelfart ligger på Fyn, hvor Lillebælt møder Odense Fjord. Byen ligger midt mellem Odense og Fredericia, og den har derfor en god forbindelse til begge byer. Middelfart ligger også tæt på Vejle og Kolding.

Egenskaber

Nogle af de mest karakteristiske ting ved Middelfart er:

  • Den gamle bydel med sine brostensbelagte gader, bindingsværkshuse og historiske bygninger.
  • Lillebæltsbroen, der forbinder Fyn og Jylland.
  • The Hanging Gardens, en moderne park med flydende haver.

Middelfart er en levende by med et aktivt kulturliv. Byen har et rigt udvalg af butikker, restauranter, caféer og museer. Middelfart er også et populært rejsemål for turister, der gerne vil opleve den fynske historie og natur.

Find andelsboliger til salg i Middelfart

Transportforhold i Middelfart

Middelfart er et vigtigt transportknudepunkt i Danmark. Byen ligger på Lillebælt, hvor Lillebæltsbroen forbinder Fyn og Jylland. Middelfart er også endestationen for Fyns Jernbane, som forbinder byen med Odense og Fredericia.

Bil

Middelfart er let at komme til i bil. Byen ligger på E20, som er hovedpulsåren mellem København og Jylland. Der er også gode forbindelser til Odense og Fredericia.

Tog

Middelfart er endestationen for Fyns Jernbane. Toget kører mellem Odense og Fredericia med en rejsetid på cirka 30 minutter.

Bus

Middelfart har et godt busnet, der forbinder byen med det omkringliggende område. Der er også busforbindelser til Odense og Fredericia.

Cykel

Middelfart er en god by at cykle i. Byen har et veludbygget cykelnet og der er mange cykelparkeringspladser.

Vigtige tal om Middelfart (2023)

  • Population: Middelfart has about 16.546 indbyggere.
  • Areal: Middelfart har et areal på ca294,8 km2.
  • Indkomst: Gennemsnitsindkomsten i Middelfart er omkring 38.000 kr. om måneden.

Store andelsforeninger i Middelfart 

Nogle af de største andelsselskaber i Middelfart er:

Andelsboligforening Søvænget

Andelsboligforeningen Søvænget er en andelsforening med 15 boliger i Middelfart. Foreningen er stiftet i 1982 og består af 3- og 4-værelses lejligheder. Boligerne er beliggende i et centralt område tæt på indkøb, offentlig transport og byens attraktioner.

Andelsboligforeningen Skrillinge I

Andelsboligforening Skrillinge I er en andelsforening med 24 boliger i Middelfart. Foreningen blev stiftet i 1964 og består af en blanding af 3- og 4-værelses lejligheder. Boligerne er beliggende i et roligt område tæt på skole, daginstitution og indkøb.

Foreningens boliger er opført i røde mursten og har en god størrelse. Boligerne har alle en god planløsning med køkken-alrum, to-tre værelser og badeværelse. Boligerne er desuden udstyret med altan eller terrasse.

Andelsforeningen Norgesvej

Andelsforeningen Norgesvej er en andelsforening med 64 boliger i Middelfart. Foreningen blev stiftet i 1964 og består af en blanding af 3- og 4-værelses lejligheder. Boligerne er beliggende i et roligt område tæt på skole, daginstitution og indkøb.

Bydele i Middelfart 

Middelfart er en by med en lang og rig historie, og i dag er det en moderne og dynamisk by med et varieret bybillede. Byen er opdelt i flere bydele med hver sit særpræg.

Gammel by

Gammelbyen er Middelfarts historiske centrum og byder på en charmerende blanding af gamle bindingsværkshuse, brostensbelagte gader og hyggelige stræder. Her finder du også byens mange seværdigheder, herunder Middelfart Kirke, Middelfart Museum og Den Gamle Havn.

Middelfart centrum

Middelfarts centrum er byens moderne centrum og byder på et bredt udvalg af butikker, restauranter, caféer og kulturinstitutioner. Her finder du også byens togstation, busterminal og havn.

Stribe

Strib er en bydel beliggende nord for Middelfart. Bydelen er præget af sit naturskønne område med strand, skov og å.

Butikker i Middelfart

I Middelfart er der følgende butikker:

Middelfart er en by med et bredt udvalg af butikker for enhver smag og behov. Her er en oversigt over nogle af de butikker, du kan finde i byen:

H&M er en svensk modekæde, der sælger tøj til mænd, kvinder og børn. De har et bredt udvalg af mærker og styles, og priserne er overkommelige.

Intersport er en dansk sportskæde, der sælger sportsudstyr og sportstøj til alle former for sport. De har et stort udvalg af mærker og produkter, og de tilbyder også gode priser og rabatter.

Normal er en dansk discountkæde, der sælger dagligvarer, produkter til personlig pleje og husholdningsartikler. De har et bredt udvalg af produkter til lave priser.

Onlyer en dansk modekæde, der sælger tøj til kvinder. De har et moderne udvalg af mærker og styles, og priserne er overkommelige.

Føtex er en dansk supermarkedskæde, der sælger dagligvarer, friske fødevarer, non-food og serviceydelser. De har et bredt udvalg af produkter til gode priser.

Ofte stillede spørgsmål